Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 215g163kcal4g33.2g0.4g2.2g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 215g297kcal40.3g0g15.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g38g7.6kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)16g4.4kcal0.2g0.8g0g0.3g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g4g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)134g81kcal1.3g6g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1105kcal92g82.8g42g6g
Valittu annoskoko625g553kcal46g41.4g21g3g
Annoskoko puolitettuna313g276kcal23g20.7g10.5g1.5g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258