Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g149g30kcal1.8g4.8g0.5g0g
Basilika, tuore 30g8.1kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl60g48kcal0.6g2.7g4.2g0g
Risottoriisi (Risella), 60g202g708kcal16.2g151.8g3.4g6.1g
Valkoviini kuiva 119g82kcal0.4g0.7g0g0g
Voi 8.3g61kcal0.1g0g6.8g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g17g20kcal0.4g1g1.5g0.3g
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.8g5kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1941kcal42.6g327.6g33.4g15.2g
Valittu annoskoko625g970kcal21.3g163.8g16.7g7.6g
Annoskoko puolitettuna313g485kcal10.7g81.9g8.4g3.8g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423