Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 6.5g58kcal0g0g6.5g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.5g6.8kcal0.5g1.1g0g0.1g
Naudanpaisti 163g181kcal35.2g0g4.2g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 163g265kcal45.6g0g9g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)65g79kcal1.4g17.7g0.2g0.5g
Tomaattimurska (Euro shopper)24g7.3kcal0.2g1g0.1g0g
Tilli, tuore 46g14kcal1.7g0.4g0.4g1g
Sitruuna kuorittu 6.5g2.7kcal0g0.1g0.1g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g78g86kcal14.1g1.6g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1434kcal199g50g45.8g6g
Valittu annoskoko625g717kcal99.5g25g22.9g3g
Annoskoko puolitettuna313g359kcal49.8g12.5g11.5g1.5g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255094