Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g289g347kcal60.8g0g11.6g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g210g114kcal15.8g1.9g4.4g0.8g
Voi 13g95kcal0.2g0.1g10.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)66g56kcal0.7g2.3g4.6g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton3.9g0.8kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 26g7.9kcal1g0.2g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1349kcal159.6g31.8g63.4g3.8g
Valittu annoskoko625g674kcal79.8g15.9g31.7g1.9g
Annoskoko puolitettuna313g337kcal39.9g8g15.9g1g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450