Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen129g928kcal1.3g1.3g103.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai129g451kcal15.5g91.5g2.7g3.9g
Luumu kivetön, kuivattu 129g262kcal5.4g48.5g1.1g11.1g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g106g152kcal13.3g0.3g11g0g
Sokeri 129g523kcal0g128.7g0g0g
Leivinjauhe 3.2g5.7kcal0.2g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4644kcal71.4g543g235.8g30g
Valittu annoskoko625g2322kcal35.7g271.5g117.9g15g
Annoskoko puolitettuna313g1161kcal17.9g135.8g59g7.5g
Arvot/100g100g371kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278