Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g230g47kcal1.4g8.7g0.7g3.2g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha184g305kcal34.9g0g18.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g69g19kcal0.4g4.1g0.1g1.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)5.1g14kcal0.5g0.9g1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.6g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk64g25kcal1.1g4.9g0.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g867kcal79.2g45.2g40.8g18.8g
Valittu annoskoko625g433kcal39.6g22.6g20.4g9.4g
Annoskoko puolitettuna313g217kcal19.8g11.3g10.2g4.7g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421