Jauhelihakastike

1. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää sipulisilppu ja jauheliha.

Ruskista, kunnes liha on kypsää.

Siirrä astiaan odottelemaan.

2. Valmista lihaliemi (7dl vettä ja yksi lihaliemihyytelö).

3. Sulata voi pannussa ja anna sen ruskistua.

Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.

Anna "tahnan" olla pannussa vielä hetki.

4. Siirrä pannu sivuun liedeltä ja lisää puolet lihaliemestä.

Yritä sekoittaa mahdollisimman tasaiseksi.

5. Siirrä pannu takaisin liedelle ja lisää loput lihaliemestä ja sekoita.

Todennäköisesti et ole saanut seosta kovin tasaiseksi, mutta se ei haittaa.

6. Nosta pannu pois levyltä ja laita tilalle kattila.

Kaada kastike pannulta kattilaan ja vispaa vispilällä, kunnes seos on paakutonta.

Lisää samalla maitoa.

7. Mausta tarpeen mukaan pippurilla, valkosipulirouheella, chilijauheella ja paprikajauheella.

Lisää myös ketsuppia töräys.

8. Lisää joukkoon jauhelihat ja sekoita kauhalla.

9. Anna kastikkeen kuplia rauhallisesti levyllä noin 15-20min välillä sekoittaen.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 248 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha220g366kcal41.8g0g22g0g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Rypsiöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g8.8g7.9kcal0.3g0.3g0.6g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 220g0kcal0g0g0g0g
Voi 17g126kcal0.2g0.1g14.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g76kcal2.2g15.4g0.3g0.8g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 94g37kcal3.1g2.6g1.4g0g
Ketsuppi ilman lisättyä sokeria, Felix9g4.7kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1324kcal96.2g41.4g85.8g2.8g
Valittu annoskoko625g662kcal48.1g20.7g42.9g1.4g
Annoskoko puolitettuna313g331kcal24.1g10.4g21.5g0.7g
Arvot/100g100g106kcal7.7g3.3g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266072