Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 146g1057kcal1.7g0.6g118.5g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 13g55kcal0.4g13g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 113g142kcal12.4g0.3g10.2g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g153g920kcal36.8g10.1g82.8g0g
Leivinjauhe 3.8g6.7kcal0.2g1.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 98g323kcal2g2.9g34.2g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl17g110kcal2.4g0.6g10.9g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g81g126kcal0.3g30.6g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g5478kcal112.4g119g513.6g1.2g
Valittu annoskoko625g2739kcal56.2g59.5g256.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna313g1370kcal28.1g29.8g128.4g0.3g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223