Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl27g154kcal5.6g1.4g13.5g3.1g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g53g320kcal11.2g3.5g28.8g0g
Hermesetas, annos 5g11g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g213g92kcal20.9g0.9g0.2g0g
Voi 160g1161kcal1.9g0.6g130.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 53g176kcal1.1g1.6g18.7g0g
Kahvi mustana 100ml107g3.4kcal0.3g0.3g0.1g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3811kcal82g16.6g382.8g6.2g
Valittu annoskoko625g1906kcal41g8.3g191.4g3.1g
Annoskoko puolitettuna313g953kcal20.5g4.2g95.7g1.6g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376