Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 100g302kcal17.9g48.5g1g10.7g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.5kcal0.3g1.2g0g0.4g
Naudanliha keskiarvo 50g76kcal9.6g0g4.2g0g
Sianliha keskiarvo 50g109kcal9.1g0g8.1g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g988kcal73.8g99.4g26.6g22.2g
Valittu annoskoko625g494kcal36.9g49.7g13.3g11.1g
Annoskoko puolitettuna313g247kcal18.5g24.9g6.7g5.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g8g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019