Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 230g175kcal4.3g35.7g0.5g2.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g32g8.6kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana 43g14kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g102kcal0g0g11.5g0g
Lenkki, kevyt sininen HK144g245kcal14.4g14.4g14.4g0.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 92g41kcal0.2g8.7g0.1g1.7g
Miniluumutomaatti, annos 250g72g14kcal0.4g2.4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1201kcal40g130.2g53.8g11.4g
Valittu annoskoko625g600kcal20g65.1g26.9g5.7g
Annoskoko puolitettuna313g300kcal10g32.6g13.5g2.9g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280