Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 429g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 72g216kcal12.8g34.7g0.7g7.7g
Sipuli (kuorittu)32g8.5kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.2kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g67g63kcal11.9g0.1g1.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g590kcal50.6g75.6g5.2g17.6g
Valittu annoskoko625g295kcal25.3g37.8g2.6g8.8g
Annoskoko puolitettuna313g148kcal12.7g18.9g1.3g4.4g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373