Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 229g88kcal2.3g15.8g0.5g5.7g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g138g454kcal22g85.3g2.8g8.3g
Kerma,kevyt 7%,flora115g92kcal1.1g5.2g8g0g
Aurajuusto39g133kcal7.8g0g11.3g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g46g6.9kcal0.5g0.9g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.7g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.9g62kcal0g0g6.9g0g
Mustapippuri 0.9g2.6kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1708kcal69.4g220.8g59.4g31.4g
Valittu annoskoko625g854kcal34.7g110.4g29.7g15.7g
Annoskoko puolitettuna313g427kcal17.4g55.2g14.9g7.9g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.7g4.8g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054