Parsakaaliherkkusieni-keitto

VINKKI: lisää ohjeeseen tofua, jos haluat kasvattaa proteiinin määrää.

Skippaa kookoskerma, jos haluat vähentää rasvaa.

1. Hienonna sipulit, valkosipulin kynnet, inkivääri sekä chilit.

Kuumenna kattilassa öljy, kalaliemi sekä soijakastike.

Lisää sipulit, inkivääri ja chilit kattilaan ja anna paistua hetki.

2. Poista parsakaalin kerästä kannat ja kuori ne. Lisää kannat pilkottuina kattilaan.

3. Lisää n. litra vettä.

4. Kiehauta 5-10 min.
5. Pilko parsakaalin ruusuke isoiksi paloiksi.

Halkaiset herkkusienet.

Lisää nämä kattilaan ja keitä lyhyesti (10-15min).

Lisää vettä tarvittaessa.

6. Lisää lopuksi kookoskerma.

7. Suurusta maissijauholla.

8. Tarkista suola.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Rose30

Rose30 sanoi...

Kasvisten keittoajat ovat arvioita. Kannattaa tarkkailla, sillä kypsyvät helposti liian pehmeiksi. \r\nTähän ohjeeseen lisättiin kolme punaista chilipalkoa, joista tulee mukavasti särmää :)

keskiviikko 29.02.2012 klo 15:39

AineksetMääräEnergiaPHRK
Herkkusieni 96g15kcal2g0.3g0.3g1.4g
Parsakaali brokkoli 287g100kcal13.2g5.6g0.9g7.2g
Kookoskerma, kara96g239kcal4.4g1.2g23.9g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Kalaliemi (kake) (Maggi)19g48kcal1.1g8g1.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl22g193kcal0g0g21.5g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.7g6kcal0.5g0.9g0g0.1g
Chili paprika punainen14g5.7kcal0.3g1.3g0g0g
Soijakastike 17g10kcal0.9g1.6g0g0g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 7.6g29kcal0.4g6.4g0.1g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu14g12kcal0.3g2.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1342kcal47.4g60.2g96g19.8g
Valittu annoskoko625g671kcal23.7g30.1g48g9.9g
Annoskoko puolitettuna313g336kcal11.9g15.1g24g5g
Arvot/100g100g107kcal3.8g4.8g7.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276553