Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 3030 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 68g97kcal8.5g0.2g7g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g31g121kcal0.1g30g0g0g
Maizena maissitärkkelys12g43kcal0.1g10.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 8.3g31kcal1.5g0.9g1.8g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 12g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Vadelma 124g51kcal1.2g5.1g1g4.6g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g111g139kcal5.7g18.7g4.6g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki155g87kcal13.1g7.7g0.3g0g
Vispikerma Flora 20%103g227kcal3.1g5.2g20.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1675kcal69.2g174.6g70.8g15g
Valittu annoskoko625g838kcal34.6g87.3g35.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna313g419kcal17.3g43.7g17.7g3.8g
Arvot/100g100g134kcal5.5g14g5.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276618