Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen253g83kcal8.3g12.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.8g0.1g4.8g0g
Sokeri 126g513kcal0g126.3g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.4g26kcal0.9g5.1g0.6g2.4g
Hiiva 21g16kcal2.8g0.2g0.1g1.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 84g599kcal0.6g0.3g67.4g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g84g149kcal0.2g8.3g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2905kcal37.2g305.4g146.2g7.8g
Valittu annoskoko625g1453kcal18.6g152.7g73.1g3.9g
Annoskoko puolitettuna313g726kcal9.3g76.4g36.6g2g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854