Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 108g327kcal19.4g52.4g1.1g11.6g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g65g204kcal7.8g0.6g19.5g0g
Vesi432g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Sinappi 3.2g4.3kcal0.1g0.5g0.2g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi3.6g10kcal0.3g0.2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1098kcal55.6g108.6g43.2g23.8g
Valittu annoskoko625g549kcal27.8g54.3g21.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna313g274kcal13.9g27.2g10.8g6g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576