Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)102g387kcal0.5g6.6g40.7g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 112g340kcal9.8g62g2.1g15.6g
Leivinjauhe 5.1g8.9kcal0.3g1.9g0g0g
Hunaja 81g269kcal0.4g65.8g0g0g
Mustikka metsä- 305g134kcal1.5g19.5g1.8g10.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19g65kcal0g15.8g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2409kcal25g343.2g89.2g52g
Valittu annoskoko625g1204kcal12.5g171.6g44.6g26g
Annoskoko puolitettuna313g602kcal6.3g85.8g22.3g13g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527