Rukiiton täysjyväleipä

Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 117 grammaa

Elisademir

Elisademir sanoi...

Jos olet allerginen rukiille, tämä voi olla mahdollisuutesi. Tosin kuidun määrä ei kovin korkealle nouse

perjantai 30.03.2012 klo 13:43

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi208g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g22g103kcal4.4g0.2g9.3g5.9g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g22g127kcal5.1g4.3g11.1g1.3g
Siirappi 21g63kcal0g15.4g0g0g
Hiiva, 50g7.4g4.5kcal1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale74g253kcal10.4g41.6g5g3.4g
Grahamjauho 208g682kcal22g126.3g4.6g20.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl60g202kcal8.3g38g1.8g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2868kcal102.4g451.8g63.6g69g
Valittu annoskoko625g1434kcal51.2g225.9g31.8g34.5g
Annoskoko puolitettuna313g717kcal25.6g113g15.9g17.3g
Arvot/100g100g230kcal8.2g36.1g5.1g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=283286