Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu144g182kcal15.9g0.4g13g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa78g234kcal17.9g0g17.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g78g468kcal18.7g5.1g42.1g0g
Leivinjauhe 7.8g14kcal0.4g2.9g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g156g91kcal14g7.8g0.3g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)31g178kcal7.1g6.1g15.5g0g
Seesaminsiemen47g264kcal12.6g5.1g22.6g4g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 23g76kcal6.8g1.6g4.7g7.2g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti23g133kcal5.7g3.3g10.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g4.7g2.3kcal0g0g0g3.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl7.8g70kcal0g0g7.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3421kcal198.2g64.6g269.2g30.2g
Valittu annoskoko625g1711kcal99.1g32.3g134.6g15.1g
Annoskoko puolitettuna313g855kcal49.6g16.2g67.3g7.6g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202