Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton8.9g1.9kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)89g147kcal2.7g3.6g13.4g0g
Valkoviini kuiva 45g31kcal0.1g0.3g0g0g
Valkosipuli 4.5g4.8kcal0.4g0.7g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g268g96kcal2.4g19.8g0.8g9.4g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g8.9g80kcal0g0g8.9g0g
Mustapippuri 0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton201g207kcal46.4g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1139kcal104g49.4g50.2g19.2g
Valittu annoskoko625g569kcal52g24.7g25.1g9.6g
Annoskoko puolitettuna313g285kcal26g12.4g12.6g4.8g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012