Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 61g441kcal0.7g0.2g49.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g204kcal6g41.5g0.7g2.1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)21g68kcal3.2g10g1.6g3.8g
Sokeri 103g420kcal0g103.3g0g0g
Leivinjauhe 6.1g11kcal0.3g2.3g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.7kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Kananmuna kuoreton 67g95kcal8.4g0.2g6.9g0g
Raparperi 304g102kcal2.1g16.7g0.3g4.3g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1.2g3.2kcal0g1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2700kcal41.8g352.6g118.2g22.8g
Valittu annoskoko625g1350kcal20.9g176.3g59.1g11.4g
Annoskoko puolitettuna313g675kcal10.5g88.2g29.6g5.7g
Arvot/100g100g216kcal3.3g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595