Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 146g407kcal38.9g0g28.2g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g110g119kcal3.9g23g1g1.4g
Kananmuna 50g(kpl)55g69kcal6g0.2g4.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen183g60kcal6g9g0g0g
Sipuli 20g6.1kcal0.3g1g0g0.3g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g0.8kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 73g28kcal0.3g5g0.4g1.9g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g37g143kcal0g35.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1665kcal110.8g148.2g69g7.2g
Valittu annoskoko625g833kcal55.4g74.1g34.5g3.6g
Annoskoko puolitettuna313g416kcal27.7g37.1g17.3g1.8g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385