Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo113g805kcal0.3g0.2g90.6g0g
Sokeri 77g313kcal0g77g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g227g691kcal22g138.9g4.5g32.9g
Leivinjauhe 2.3g4kcal0.1g0.9g0g0g
Mustikka metsä- 163g72kcal0.8g10.4g1g5.4g
Sokeri38g155kcal0g38g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.5g15kcal0g3.7g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4108kcal46.4g538.2g192.2g76.8g
Valittu annoskoko625g2054kcal23.2g269.1g96.1g38.4g
Annoskoko puolitettuna313g1027kcal11.6g134.6g48.1g19.2g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906