Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)117g31kcal1.5g5.6g0.2g2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)311g78kcal3.1g17.1g0g4.3g
Vesi155g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 12g13kcal0.9g1.9g0.1g0.2g
Oliiviöljy 21g185kcal0g0g21g0g
Mustapippuri 0.8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, kuivattu 1.6g4kcal0.2g0.3g0.1g0.6g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g626kcal11.6g50.4g42.8g14.6g
Valittu annoskoko625g313kcal5.8g25.2g21.4g7.3g
Annoskoko puolitettuna313g157kcal2.9g12.6g10.7g3.7g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471