Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 425g101kcal7.7g9.3g1.3g9.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 128g81kcal3.8g6.1g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Oivariini, 80 normaalisuolainen13g92kcal0.1g0.1g10.2g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste43g153kcal12.3g0.7g11.9g0g
Rypsiöljy 4.3g38kcal0g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1017kcal50.4g50.2g64.8g20.2g
Valittu annoskoko625g508kcal25.2g25.1g32.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna313g254kcal12.6g12.6g16.2g5.1g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130