Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl293g997kcal5.9g8.8g102.6g0g
Sokeri 31g127kcal0g31.1g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja147g235kcal10.7g23.5g10.3g0g
Lakka147g62kcal2.1g11.4g0.7g5.4g
Liivate 7.3g26kcal6.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2891kcal50g149.6g227.2g10.8g
Valittu annoskoko625g1445kcal25g74.8g113.6g5.4g
Annoskoko puolitettuna313g723kcal12.5g37.4g56.8g2.7g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843