Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta155g558kcal20.1g108.4g3.3g5.4g
Leivinjauhe 5.3g9kcal0.3g2g0g0g
Kananmuna kuoreton 87g125kcal10.9g0.3g9g0g
Sokeri 135g548kcal0g134.9g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g53g381kcal0.5g0.5g42.4g0g
Vesi79g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 106g38kcal0.2g7.5g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3351kcal64g515.6g109.6g15g
Valittu annoskoko625g1676kcal32g257.8g54.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna313g838kcal16g128.9g27.4g3.8g
Arvot/100g100g268kcal5.1g41.2g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095