Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)60g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Sokeri 102g413kcal0g101.7g0g0g
Rypsiöljy 72g636kcal0g0g71.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 160g29kcal0.9g4g0.6g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 144g493kcal14.7g100.6g1.7g5g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.9kcal0g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Rusina 48g140kcal1.3g28.8g0.2g4.6g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g32g192kcal7.7g2.1g17.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4002kcal62.8g485.4g194.2g21.4g
Valittu annoskoko625g2001kcal31.4g242.7g97.1g10.7g
Annoskoko puolitettuna313g1001kcal15.7g121.4g48.6g5.4g
Arvot/100g100g320kcal5g38.8g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097