Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 242g93kcal2.4g16.7g0.5g6.1g
Vesi173g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g3.8g12kcal0.2g0.7g1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g35g9kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Rypsiöljy rainbow1.7g16kcal0g0g1.7g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g62g187kcal13.1g0.6g13.1g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g69g40kcal2.8g3.3g1.7g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g17g59kcal3.5g0g5g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g21g42kcal1.8g0.6g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g915kcal48.4g47.2g53.2g13.4g
Valittu annoskoko625g457kcal24.2g23.6g26.6g6.7g
Annoskoko puolitettuna313g229kcal12.1g11.8g13.3g3.4g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589