Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g87g147kcal17.3g0g6.1g0g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 4.8g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g3.2g29kcal0g0g3.2g0g
Vesi325g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 32g9kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Palsternakka 28g18kcal0.1g3.3g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 61g46kcal1.1g9.4g0.1g0.6g
Purjosipuli22g4.1kcal0.4g0.5g0g0.5g
Maustepippuri, annos 1g3.2g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g550kcal40.2g37.2g19.6g8.6g
Valittu annoskoko625g275kcal20.1g18.6g9.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna313g138kcal10.1g9.3g4.9g2.2g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066