Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)169g56kcal5.6g8.3g0g0g
Tuore hiiva17g12kcal2.6g0.1g0.1g2.2g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g169g591kcal23.6g94.6g12.7g16.9g
Juokseva hunaja 250g17g54kcal0.2g13.2g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g237g828kcal28.4g167.9g5g7.1g
Voi 17g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3325kcal121.2g568.4g63g52.4g
Valittu annoskoko625g1663kcal60.6g284.2g31.5g26.2g
Annoskoko puolitettuna313g831kcal30.3g142.1g15.8g13.1g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440