Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva8.7g5.9kcal1.3g0g0.1g1.1g
Koff, kolmonen130g52kcal0g2.9g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g130g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g130g461kcal9.1g99g2.6g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g130g456kcal15.6g92.4g2.7g3.9g
Kananmuna kuoreton 96g136kcal11.9g0.3g9.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2222kcal75.8g389.2g30.4g10g
Valittu annoskoko625g1111kcal37.9g194.6g15.2g5g
Annoskoko puolitettuna313g555kcal19g97.3g7.6g2.5g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441