Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 16g114kcal0.1g0.1g12.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen192g64kcal6.3g9.4g0g0g
Hiiva 16g12kcal2.1g0.2g0.1g1.1g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki64g36kcal5.4g3.2g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 333g1144kcal34g233.3g4g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2738kcal95.8g492.4g34g25.6g
Valittu annoskoko625g1369kcal47.9g246.2g17g12.8g
Annoskoko puolitettuna313g684kcal24g123.1g8.5g6.4g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567