Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 20g143kcal0.2g0.1g16.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen202g67kcal6.7g9.9g0g0g
Hiiva 20g15kcal2.6g0.2g0.1g1.4g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)121g399kcal32.7g0g29g0g
Vehnäjauho puolikarkea 262g899kcal26.7g183.5g3.1g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3046kcal137.8g387.4g96.6g21.2g
Valittu annoskoko625g1523kcal68.9g193.7g48.3g10.6g
Annoskoko puolitettuna313g762kcal34.5g96.9g24.2g5.3g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570