Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g82g385kcal5.2g55.6g15.5g1.8g
Voi 27g198kcal0.3g0.1g22.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl109g371kcal2.2g3.3g38.2g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g109g65kcal4.4g5.5g2.7g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g55g47kcal0.6g23.2g3.3g0g
Sokeri 68g277kcal0g68.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini11g38kcal9.3g0g0g0g
Vesi8.2g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g55g48kcal0.6g23.5g3.4g0g
Vesi55g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker46g181kcal0g45g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3219kcal45.2g448.6g170.6g3.6g
Valittu annoskoko625g1610kcal22.6g224.3g85.3g1.8g
Annoskoko puolitettuna313g805kcal11.3g112.2g42.7g0.9g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734