Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g118g365kcal20g63.6g3.4g15.3g
Emmental, punaleima 17%83g239kcal28g0g14g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha165g274kcal31.3g0g16.5g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g21g191kcal0g0g21.2g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g141g29kcal0.8g5.4g0.4g2g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.4g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka28g30kcal0.3g7.1g0g0.3g
Oregano, kuivattu 0.5g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Valkosipuli 3.8g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2273kcal162g154.8g111g36.2g
Valittu annoskoko625g1137kcal81g77.4g55.5g18.1g
Annoskoko puolitettuna313g568kcal40.5g38.7g27.8g9.1g
Arvot/100g100g182kcal13g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157