Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp132g589kcal10.3g58.3g35.4g5.4g
Kohupiim (Tere)132g105kcal21.2g4.6g0.1g0g
Hapukoor (Tere)10g12kcal0.3g0.4g1g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g40g55kcal5g0.1g3.9g0g
Maissitärkkelys 6g21kcal0g5.1g0g0g
Sokeri 6.6g27kcal0g6.6g0g0g
Kermavaahto, valio33g99kcal0.8g2g9.6g0g
Mustikka, Pakkasmarja248g83kcal1.2g15.9g1.5g8.2g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1994kcal77.8g187.6g103g27.2g
Valittu annoskoko625g997kcal38.9g93.8g51.5g13.6g
Annoskoko puolitettuna313g499kcal19.5g46.9g25.8g6.8g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709