Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 175g49kcal2.1g7.1g0.4g3.7g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)65g21kcal1.1g3g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g25g24kcal1g4.2g0g1.2g
Chili paprika punainen7g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Persilja1.8g0.2kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Paprika, punainen35g9kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Kasvisliemikuutio, Knorr3.5g10kcal0.3g0.3g0.8g0.1g
Porkkana 53g17kcal0.3g2.9g0.1g1.3g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)5.3g10kcal0g2.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 210g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 35g11kcal0.3g1.8g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g312kcal11.4g48.8g3.2g15.8g
Valittu annoskoko625g156kcal5.7g24.4g1.6g7.9g
Annoskoko puolitettuna313g78kcal2.9g12.2g0.8g4g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990