Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 258g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 17g52kcal0g12.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.9g3.1kcal0.4g0.3g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 189g575kcal16.5g104.7g3.6g26.3g
Vehnäjauho puolikarkea 112g383kcal11.4g78.2g1.3g3.9g
Auringonkukansiemen 43g255kcal9.9g5.4g21.3g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2536kcal76.4g402.6g52.6g65.6g
Valittu annoskoko625g1268kcal38.2g201.3g26.3g32.8g
Annoskoko puolitettuna313g634kcal19.1g100.7g13.2g16.4g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525