Iso pastakastike (jauheliha)

Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 171 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 244g326kcal25.9g5g22.6g0.5g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl6.1g55kcal0g0g6.1g0g
Sipuli (kuorittu)49g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 17g59kcal1.7g11.9g0.2g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 183g0kcal0g0g0g0g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g122g37kcal1.2g7.3g0.2g0g
Valkosipuli 4.9g5.3kcal0.4g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g989kcal59.6g54.6g58.4g4g
Valittu annoskoko625g495kcal29.8g27.3g29.2g2g
Annoskoko puolitettuna313g247kcal14.9g13.7g14.6g1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g4.4g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329060