Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi106g475kcal6.9g63.3g22.2g3.3g
Voi 21g153kcal0.3g0.1g17.2g0g
Vadelma 127g52kcal1.3g5.2g1g4.7g
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g42g108kcal2.5g1.4g10.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 42g139kcal0.8g1.3g14.8g0g
Liivatelehti, gelatiini211g737kcal180.7g0g0.2g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3603kcal385g210.2g131g16g
Valittu annoskoko625g1802kcal192.5g105.1g65.5g8g
Annoskoko puolitettuna313g901kcal96.3g52.6g32.8g4g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329584