Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g146g45kcal1.3g10.5g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g65g39kcal1g8.4g0.1g0.6g
Sipuli (kuorittu)33g8.8kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Oliiviöljy 8.8g78kcal0g0g8.8g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g9g11kcal0.2g0.5g0.8g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)4.9g1kcal0g0.3g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g1g2.1kcal0.1g0.3g0.1g0.4g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.7kcal0g0.1g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g33g84kcal4.9g0.1g7.1g0g
Vesi325g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g539kcal15.8g43.6g34.4g3.4g
Valittu annoskoko625g270kcal7.9g21.8g17.2g1.7g
Annoskoko puolitettuna313g135kcal4g10.9g8.6g0.9g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850