Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen80g27kcal2.6g3.9g0g0g
Hiiva 6.7g5kcal0.9g0.1g0g0.5g
Sokeri 57g231kcal0g56.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g63kcal5.5g0.1g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 139g478kcal14.2g97.4g1.7g4.9g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g20g145kcal0.2g0.2g16.1g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)80g153kcal0.3g36.9g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki134g75kcal11.4g6.7g0.3g0g
Flora ruoka kevyt & paksu54g32kcal0.5g2.4g2.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8g1.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2426kcal71.4g410.8g49.6g11.6g
Valittu annoskoko625g1213kcal35.7g205.4g24.8g5.8g
Annoskoko puolitettuna313g607kcal17.9g102.7g12.4g2.9g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817