Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%90g145kcal2.4g2.4g13.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)101g137kcal20.2g0.1g6.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g9g66kcal0.1g0.1g7.2g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g51g13kcal0.5g2.5g0.1g1.3g
Peruna, keskikokoinen 60g145g87kcal2.2g18.8g0.1g1.3g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto45g126kcal8.6g0g9.9g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g3.6g9kcal0.5g0.1g0.8g0g
Vesi181g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1164kcal69g48g75.4g5.2g
Valittu annoskoko625g582kcal34.5g24g37.7g2.6g
Annoskoko puolitettuna313g291kcal17.3g12g18.9g1.3g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763