PaukkuMaissin kevytjäädyke

Vatkaa neljän munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita muut aineet keskenään toisessa kulhossa ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon munanvalkuaisvaahto ja makeuta esimerkiksi stevialla tai muulla makeutusaineella.

Kaada massa kannelliseen astiaan tai peitä kelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi (voi olla pidempäänkin).

Sekoittele massaa aluksi vartin välein (2-4 kertaa riippuen astian koosta), jottei se jähmety köntiksi, vaan saa mukavan sorbettimaisen rakenteen.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Paukkumaissi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 72g31kcal7.1g0.3g0.1g0g
A+ luonnonjogurtti rasvaton 0% (Valio), annos 200g113g45kcal5.1g6.2g0.1g1.1g
Maitorahka,maustamaton, rasvaton (Rainbow), annos 250g138g96kcal16.5g5.5g0.7g0g
Puolukka, pakaste (Pakkasmarja), annos 100g110g43kcal0.4g7.5g0.6g2.9g
Vadelma, pakaste, pirkka, 0,5 pss83g28kcal0.8g3.4g0.7g3.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen110g36kcal3.6g5.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g559kcal67g56.6g4.4g14.2g
Valittu annoskoko625g279kcal33.5g28.3g2.2g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g140kcal16.8g14.2g1.1g3.6g
Arvot/100g100g45kcal5.4g4.5g0.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=359209