Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 172g224kcal36.3g0g8.6g0g
Vesi344g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g21g5.8kcal0.1g1.2g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)17g4.6kcal0.2g0.8g0g0.3g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g10g8.7kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Voi 2.4g18kcal0g0g2g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 57g24kcal0.2g2.3g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g1.7g3.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g577kcal74.2g9.2g22.6g1.8g
Valittu annoskoko625g288kcal37.1g4.6g11.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna313g144kcal18.6g2.3g5.7g0.5g
Arvot/100g100g46kcal5.9g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291