Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)107g376kcal15g60.1g7.4g11.8g
Vehnäjauho puolikarkea 52g180kcal5.3g36.6g0.6g1.8g
Ruisjauho kokojyväjauho 15g45kcal1.3g8.2g0.3g2.1g
Flora margariini 60, annos 10g27g145kcal0.1g0.1g16.1g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 54g16kcal1.5g1.9g0.1g0g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu32g41kcal3.5g0.1g2.9g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.7g8.3kcal0.3g1.6g0.2g0.8g
Fariinisokeri54g218kcal0g53.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)107g70kcal3.4g5.2g3.8g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g27g78kcal0.3g15g0g10.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.3g17kcal0g4.2g0g0g
Raparperi 107g36kcal0.7g5.9g0.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2561kcal71.2g388g69.6g57.4g
Valittu annoskoko625g1280kcal35.6g194g34.8g28.7g
Annoskoko puolitettuna313g640kcal17.8g97g17.4g14.4g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219