Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai120g420kcal14.4g85.1g2.5g3.6g
Sokeri 149g605kcal0g148.9g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.8g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.5g5.9kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten37g122kcal8.7g16.6g7.7g4.1g
Voi 18g134kcal0.2g0.1g15g0g
Vesi92g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 61g87kcal7.6g0.2g6.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g92g369kcal0g92.2g0g0g
Voi 15g107kcal0.2g0.1g12g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen17g5.5kcal0.5g0.8g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g18g89kcal0.6g12.2g4.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3890kcal64.6g716.2g95g17.2g
Valittu annoskoko625g1945kcal32.3g358.1g47.5g8.6g
Annoskoko puolitettuna312g973kcal16.2g179.1g23.8g4.3g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135