Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 226g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Oliiviöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Herne 113g78kcal5.7g10.6g0.5g3.5g
Kuohukerma,valio,2dl113g384kcal2.3g3.4g39.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g85g237kcal13.5g0.8g19.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1775kcal46g43g152.6g11.4g
Valittu annoskoko625g887kcal23g21.5g76.3g5.7g
Annoskoko puolitettuna313g444kcal11.5g10.8g38.2g2.9g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327